Επεμβάσεις με EXCIMER LASER

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε:

 

 

 

Πως λειτουργεί το ανθρώπινο μάτι ? Με ποιο τρόπο το Excimer Laser δρα πάνω στο μάτι για να διορθώσει την Μυωπία, τον Αστιγματισμό και την Υπερμετρωπία ?


 

 

 

Πως δρα το EXCIMER LASER ?


 

Με το Excimer Laser η επιφάνεια του κερατοειδούς σμιλεύεται κατάλληλα και ο ασθενής απαλλάσσεται η περιορίζει δραστικά την ανάγκη να φορά τα γυαλιά ή τους φακούς επαφής του. Το Excimer Laser χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για την διόρθωση της μυωπίας, του αστιγματισμού και της υπερμετρωπίας.
Σήμερα με την σύγχρονη τεχνολογία τα αποτελέσματα είναι άριστα και έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου.Τα μηχανήματα τελευταίας γενιάς είναι ασφαλέστατα και δρουν με μεγάλη ακρίβεια.

 

Τι είναι η Διαθλαστική Χειρουργική;


 

 

Η διαθλαστική χειρουργική είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει χειρουργικές επεμβάσεις που διορθώνουν κοινά προβλήματα όρασης όπως είναι η μυωπία, η υπερμετρωπία, ο αστιγματισμός και η πρεσβυωπία. Το laser μπορεί να είναι μία πολύ επιτυχής επέμβαση όταν γίνεται στους σωστούς ασθενείς, αλλά δεν είναι για όλους. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν υγιή μάτια και έχουν διαθλαστικές ανωμαλίες (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμό, πρεσβυωπία) είναι καλοί υποψήφιοι για χειρουργική επέμβαση με Laser.

Οι σύγχρονες μονάδες Excimer Laser, διορθώνουν ένα βαθμό μυωπίας σε  1,5 δευτερόλεπτα ! Διορθώνεται Μυωπία έως και 12 βαθμοί, Υπερμετρωπία έως 6 βαθμοί και Αστιγματισμός έως 6 βαθμοί. 

 

Ο Χειρουργός Οφθαλμίατρος Τσιούλιας Γεώργιος ΜD συνεργάζεται με την υπερσύγχρονη κλινική ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΟ LASER όπου έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 90.000 επεμβάσεις laser.

Για να ενημερωθείτε κλείστε ραντεβού για μελέτη στο τηλέφωνο 210.77.58.823
Ιατρείο: Λεωφόρος Δημ. Σούτσου 15 , πλατ. Μαβίλη, ΑΘΗΝΑ

 

 

Με ποιο τρόπο οι Διαθλαστικές Επεμβάσεις με Excimer Laser διορθώνουν τα διαθλαστικά προβλήματα ? Ποιές είναι οι σύγχρονες τεχνικές  που εφαρμόζονται σήμερα ?


 

Οι κυριότερες διαθλαστικές τεχνικές διόρθωσης των προβλημάτων της όρασης με Laser είναι: η Φωτοδιαθλαστική κερατεκτομή (επιφανειακή τεχνική ή PRK) και η LASIK.

 

1.Φωτοδιαθλαστική κερατεκτομή η επιφανειακή τεχνική (PRK)


 

 

Με την επιφανειακή τεχνική, PRK το Laser εφαρμόζεται κατευθείαν στην επιφάνεια του ματιού μετά την αφαίρεση των επιθηλιακών κυττάρων. Με μία λεπτή δέσμη, το Laser μεταβάλλει την επιφάνεια του κερατοειδούς υπό τον έλεγχο ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η επέμβαση διαρκεί λίγα λεπτά και γίνεται αφού το μάτι αναισθητοποιηθεί μετά από ενστάλαξη αναισθητικού κολλυρίου.

Η PRK έχει άριστα αποτελέσματα στην διόρθωση της χαμηλής και μέτριας μυωπίας.

 

 

 

2.Διεπιθηλιακή Φωτοδιαθλαστική κερατεκτομή (μόνο με χρήση LASER)

(TRANSEPITHELIAL PRK, ‘no touch’ PRK)


 


Είναι παραλλαγή της επιφανειακής τεχνικής ,όπου το Laser εφαρμόζεται κατ’ευθείαν στην επιφάνεια του ματιού και για την αφαίρεση των επιθηλιακών κυττάρων και για την διαθλαστική δράση, υπό τον ακριβή έλεγχο ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Με τον τρόπο αυτό το το μάτι δεν το αγγίζει τίποτα άλλο παρα μόνο το Laser . Η επέμβαση διαρκεί λίγα λεπτά και γίνεται αφού το μάτι μουδιάσει μετά από ενστάλλαξη αναισθητικού κολλυρίου. Η αποθεραπεία του ασθενούς επιταχύνεται όπως και η επάνοδός του στις δραστηριότητές του.

 

 

 

 

3.Μέθοδος Lasik (LASER IN SITU KERATOSMILEUSIS)


 

 

Με την τεχνική Lasik πρώτα δημιουργείται με έναν ειδικό αυτόματο μηχανικό η Laser κερατοτόμο, ένα επιφανειακό στρώμα ιστού σαν καπάκι και μετά εφαρμόζεται το Laser. Η τεχνική Lasik διαρκεί 10 λεπτά και γίνεται αφού τα μάτια μουδιάσουν μετά από ενστάλαξη μερικών σταγόνων αναισθητικού κολλυρίου. Ο ασθενής δεν πονά και συνήθως μέσα στις επόμενες 12 ώρες βλέπει τηλεόραση χωρίς γυαλιά. Την επόμενη ημέρα είναι ήδη έτοιμος να πάει την βόλτα του, αφού βεβαίως πρώτα εξεταστεί!
Όλα βρίσκονται υπό τον έλεγχο ειδικού προγράμματος ηλεκτρονικού υπολογιστή. Η Lasik έχει επίσης άριστα αποτελέσματα στην διόρθωση μυωπίας μέσου επιπέδου, αλλά υπερτερεί και προτιμάται από την PRK, όταν η προς διόρθωση μυωπία είναι υψηλή καθώς και όταν υπάρχει υπερμετρωπία.

 

 

 

4.LASIK μόνο με EXCIMER LASER (ALL LASER LASIK)


 

Είναι παραλλαγή της LASIK. Με τον τρόπο αυτό το το μάτι δεν το αγγίζει τίποτα άλλο παρα μόνο το Laser υπό τον ακριβή έλεγχο του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Με ένα ειδικό FEMTOSECOND LASER δημιουργείται το επιφανειακό στρώμα ιστού σαν καπάκι όπως στην κλασσική LASIK και μετά εφαρμόζεται το excimer Laser για το διαθλαστικό αποτέλεσμα.

Η τεχνική ALL  LASER  LASIK διαρκεί 10 λεπτά και γίνεται αφού τα μάτια μουδιάσουν μετά από ενστάλλαξη μερικών σταγόνων αναισθητικού κολλυρίου. Ο ασθενής δεν πονά και συνήθως μέσα σε λίγες ώρες βλέπει τηλεόραση χωρίς γυαλιά και την επόμενη ημέρα είναι έτοιμος για να γυρίσει στις δραστηριότητές του η να πάει την βόλτα του αφού βεβαίως πρώτα εξεταστεί !

 

 

5. Διόρθωση πρεσβυωπίας με μονοόραση (monovision)


 

 

Μονοόραση (Monovision) είναι στην ουσία η χρήση του επικρατούντος οφθαλμού για την μακρινή όραση και του μη επικρατούντος για την κοντινή. Αυτό γίνεται με την πλήρη διόρθωση του επικρατούντος ματιού και την υποδιόρθωση του άλλου οφθαλμού. Ο βαθμός της απαιτoύμενης μυωπίας στο μη επικρατητικό οφθαλμό πρέπει να είναι –1.50D.

H ιδέα της Monovision προέρχεται από την παρατήρηση ότι άνθρωποι που είναι στο ένα μάτι εμμέτρωπες και στο άλλο ελαφρά μύωπες στην καθημερινή ζωή δεν έχουν ανάγκη γιαλιών ούτε  ακόμα και στην πρεσβυωπική ηλικία αφού με το ένα μάτι βλέπουν μακρυά και με το άλλο κοντά. Αυτό συμβαίνει γιατί οι άνθρωποι αυτοί συνηθίζουν να βλέπουν με τον τρόπο αυτό από μικρά παιδιά. Για την  επιτυχία της τεχνητής πρόκλησης Monovision πρέπει να γίνει προσομοίωση με προεγχειρητική εφαρμογή κατάλληλης δύναμης φακών επαφής.

 

 

6. Αντιμετώπιση δύσκολων περιστατικών με εξατομικευμένη εφαρμογή EXCIMER LASER .

 

 

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για εφαρμογή EXCIMER LASER ?


Δικαίωμα στο μαγικό αίσθημα της απελευθέρωσης που νιώθει ο ασθενής χωρίς γυαλιά η φακούς επαφής έχουν άνθρωποι :

ηλικίας άνω των 18 ετών

χωρίς άλλα οφθαλμολογικά προβλήματα

και με σταθερή διάθλαση