Η λειτουργία του ματιού

eye.275155757_std

Το ανθρώπινο μάτι περιγράφοντάς το  απλά είναι σαν φωτογραφική μηχανή. Εχει δηλαδή φακό και φιλμ. Η πρόσθια επιφάνεια του κερατοειδούς είναι η οπτικά σημαντική περιοχή η οποία σαν φακός καθορίζει την διάθλαση και την ευκρίνεια της εικόνας που σχηματίζεται πάνω στο φιλμ του ματιού δηλαδή τον αμφιβληστροειδή.

Οταν οι ακτίνες του φωτός δεν εστιάζονται με ακρίβεια πάνω στο φιλμ του ματιού η εικόνα είναι θολή και  υπάρχει διαθλαστικό πρόβλημα δηλαδή μυωπία , υπερμετρωπία η αστιγματισμός .

Με την βοήθεια των φακών (γυαλιών η φακών επαφής) οι ακτίνες του φωτός εστιάζονται πάνω στον αμφιβληστροειδή και η εικόνα γίνεται καθαρή.

Εχει υπολογισθεί ότι το 65% του πληθυσμού χρειάζεται γυαλιά για κάποιο λόγο .

Η κάθε μορφή διάθλαστικού προβλήματος έχει τα δικά της κλινικοχειρουργικά χαρακτηριστικά και τις δικές της ιδιαιτερότητες που θα πρέπει να λάβουμε υπ’όψιν κατά την εφαρμογή του Laser . Ετσι πετυχαίνουμε καλύτερο ποιοτικό αποτέλεσμα.

 

ΤΑ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

 

 

ΔΙΟΠΤΡΙΕΣ ΥΠΕΡΜΕΤΡΩΠΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
+15 __ +6 Ψηλή σπάνια
+6 __ +2 Μέτρια Συνήθης.Απαιτούνται διπλοεστιακά γυαλιά μετά τα 40 και κοντινά γυαλιά πριν τα 40.
+0.25 __ +2 Χαμηλή Συνήθης, καλύπτεται από την προσαρμογή. Ισως απαιτηθούν διπλοεστιακά γυαλιά μετά τα 40.Ενας χαμηλός υπερμέτρωπας μπορεί να βλέπει 10/10 και να έχει +2.00 η και πιο πολύ εάν υπάρχει προσαρμογή.
ΔΙΟΠΤΡΙΕΣ

ΕΜΜΕΤΡΩΠΙΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
0 (plano) Εμμετρωπία συχνή

 

ΔΙΟΠΤΡΙΕΣ

ΜΥΩΠΙΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
-0.25 __ -3 Χαμηλή συχνή (70%).
-3 __-6 Μέτρια συχνή
-6 __ -25 Ψηλή μυωπία Οχι συχνή, όχι καλή κοντινή όραση χωρίς γυαλιά.
ΔΙΟΠΤΡΙΕΣ

ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
+/- 0.25 _+/- 1 D Χαμηλός Συχνός,χωρίς προβλήματα παρά μόνο σε μεγάλες κόρες
+/- 1 _ +/- 3 D Μέτριος Λιγότερο συχνός
>+/-3 Ψηλός Όχι συχνός και πιθανές δυσκολίες διόρθωσης με γυαλιά και φακούς επαφής

 

Για την κάθε τεχνική ή συνδυασμό τεχνικών χρησιμοποιούνται νομογράμματα, τα οποία είναι ενσωματωμένα στους αλγορίθμους του προγράμματος στην μονάδα του Laser.